Abonneer je gratis op Techzine!

Op de Google I/O heeft Google aangekondigd een Chrome Web Store te openen, een marktplaats voor webapplicaties. Je moet het zien als de Android Market maar dan voor het web.

Net zoals de Android Market zullen ontwikkelaars hun applicaties kunnen verkopen door middel van Google’s veilige betaalsysteem. Google brengt dus de app store naar het web en dat kan dus groot nieuws zijn voor ontwikkelaars die hun omzet willen uitbreiden. De Chrome Web Store zal volgens zeggen ondersteund worden door Windows, Mac, Linux en Chrome OS. Zowel betaalde als gratis apps zullen beschikbaar zijn en er zal ondersteuning zijn voor 40 talen in 70 landen. Google geeft ook aan dat doordat de web-standaarden ingebouwd zijn, de Web Store ook moet werken op andere moderne browsers.

De verdeling van de omzet zal 70/30% in voordeel voor de ontwikkelaar blijven net als in de Android Market. De Chrome Web Store zal later dit jaar beschikbaar zijn en de ondersteuning voor ontwikkelaars die nu ongeveer van start gaat zal ervoor zorgen dat de Store goed gevuld zal zijn. Op de I/O werden een aantal web games gedemonstreerd waaronder Plants vs Zombies en een volledig-3D Lego Star Wars spel.