Abonneer je gratis op Techzine!

In een blogposting laat IBM’s vicepresident van open source, Bob Sutor, weten dat zijn bedrijf Mozilla Firefox heeft gekozen als de standaardbrowser.

Dit houdt in dat nieuwe computers standaard Mozilla Firefox meegeleverd krijgen en dat huidige computergebruikers gevraagd wordt over te stappen op de browser van Mozilla. De wijziging treft zo’n vierhonderdduizend werknemers wereldwijd. Bovendien vraagt IBM aan zijn fabrikanten om applicaties te ontwikkelen die compatibel zijn met Mozilla Firefox.

Overigens gebruiken enkele duizenden werknemers van IBM de browser reeds. Toch was dat niet genoeg omdat Firefox ‘de gouden standaard is voor openheid, veiligheid en standaardenondersteuning’. Sutor erkent dat er snellere browsers zijn met meer functies, maar, zo vindt hij, Firefox doet het ondanks de concurrentie nog steeds goed en is uiteindelijk verantwoordelijk voor deze ontwikkeling.

Naast het feit dat Firefox snel is, werkt het op alle gangbare platformen – Linux, Mac OS X en Windows – waardoor het bedrijf dezelfde browser op alle machines kan gebruiken. Daarnaast vereist cloud computing een browser die standaarden ondersteunt.

Overigens is de verwachting dat Mozilla volgende week met de eerste bètaversie van Firefox 4.0 komt. De uiteindelijke versie voor de opvolger van de 3.6-serie staat gepland voor oktober.