Abonneer je gratis op Techzine!

Het zal niet lang meer duren tot Opera 11 uit zal komen, in Opera 11 heb je de mogelijkheid om extensies te installeren. Veel webbrowsers maken al gebruik van extensies zoals Firefox, Safari en Chrome.

Webbrowser Opera zal binnenkort met een nieuwe versie komen, in deze versie heb je de mogelijkheid om extensies toe te voegen. Deze extensies kunnen worden ontwikkeld met behulp van JavaScript, HTML5 en CSS. Als een ontwikkelaar een extensie ontworpen heeft, wordt deze eerst gecontroleerd door de W3C Widget. Als de extensie niet aan de specificaties van W3C voldoet zal deze niet geaccepteerd worden door Opera.

Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld interface-elementen toevoegen en andere knoppen plaatsen in de werkbalk. Ontwikkelaars die eerder ook al extensies hebben gemaakt voor andere browsers zullen niet veel moeite hoeven doen om de code geschikt te maken voor de Opera browser, dat heeft Espen André Øverdahl laten weten in zijn blog

Opera heeft nog geen alfaversie beschikbaar gesteld voor het publiek, echter zal het niet lang meer duren totdat er een versie uitkomt. Verdere informatie over het ontwikkelen van extensies zal vrijgegeven worden op de development pagina.