Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft is bezig met een aantal updates voor de website Xbox.com, er zullen een aantal verbetering worden aangebracht en extra functies worden toegevoegd. Na de update zal het ook mogelijk worden om games te spelen tegen je Xbox Live vrienden, of je avatar via je webbrowser aan te passen.

Volgens een community-manager van Xbox Live, Larry Hryb, zal de website van Xbox.com vandaag voor een korte tijd offline zijn. De website zal dan een nieuwe look krijgen en een aantal nieuwe updates. De belangrijkste nieuwe fucntie is dat je voortaan via de website games kan spelen tegen of met je Xbox Live vrienden, dit zal vervolgens in 2011 worden doorgetrokken voor de Windows Phone 7 gebruikers, die moeten nu dus nog even wachten.

Volgens Larry Hryb is de weergave van Xbox Live vrienden, gameverzoeken en berichten een stuk verbeterd en makkelijker ingedeeld. Ook de Marketplace zou een betere indeling moeten hebben, het zoeken van uitbreidingen of andere producten die aangeboden worden op de marketplace is ook verbeterd. Tot slot is het mogelijk om je avatar te bewerken via de website, dit hoeft dus niet meer perse via je console. Momenteel is Microsoft nog bezig met de website, welke hierdoor niet bereikbaar is.