Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwe C7 van nokia zal begin volgende maand verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels. Volgens het persbericht is de C7 de perfecte smartphone voor de bewuste ”sociaal-netwerker”. Het toestel is het tweede toestel dat gebaseerd is op de nieuwste Symbian^3. Eerder bracht Nokia al een toestel uit met dit besturingssysteem, namelijk de Nokia N8.

De Nokia C7 is bedoelt voor consumenten die veel gebruik maken van sociale netwerken, zoals Facebook of Twitter. Bij deze netwerken kan de gebruiker bijvoorbeeld live-updates ontvangen op het hoofdscherm van de telefoon en daarnaast hebben gebruikers direct toegang tot hun e-mail accounts.

"De C7 is speciaal ontworpen voor de stijlbewuste consument en biedt alle mogelijkheden die een rasechte sociaal-netwerker wenst. Daarmee is het dé smartphone voor iedereen die altijd en overal van alles op de hoogte wil zijn", zegt Jo Harlow, head of smartphones bij Nokia.

Naast het feit dat de nieuwe Nokia zeer geschikt is voor sociale netwerken, biedt de smartphone ook andere features, zoals HD Video, een 8 megapixel camera, Web TV en de gratis Ovi Maps-wandel- en autonavigatie. Bovendien kun je met de Nokia C7 direct jouw foto’s delen met vrienden.

De Nokia C7 is begin november beschikbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 419 euro inclusief btw.