Abonneer je gratis op Techzine!

Naast de Flyer tablet kondigde HTC vandaag ook meerdere nieuwe smartphones aan, om precies te zijn 5 stuks. Zo kunnen we de Desire S, Wildfire S en de Incredible S binnenkort verwachten en komt HTC ook met twee Facebook telefoons genaamd Salsa en ChaCha.

De modellen Desire S, Wildfire s en Incredible S zijn de directe opvolgers van de Desire, Wildfire en Incredible die we al kennen van HTC. Daarnaast kondigde HTC vandaag ook de nieuwe Facebook telefoons Salse en Chacha aan. Deze nieuwe modellen zullen ook voorzien worden van de HTC Sense interface.

De nieuwe Desire S zal gaan draaien op Android 2.3.3 en is voorzien van een 1GHz MSM8255 processor. De Desire S krijgt een unibody behuizing en heeft duidelijk wat overeenkomsten met de Legend en de Desire HD. Het grote verschil tussen de Desire HD en de Desire S is het scherm, de Desire HD heeft een gewoon LCD scherm maar de Desire S beschikt over een Super LCD met een afmeting van 3,7 inch en heeft een resolutie van 800×480 pixels. Ook heeft de Desire S noise cancelling en Dolby Surround technologie aan boord. Verder is er ondersteuning voor HD Voice en zijn er twee microfoons aanwezig om de belkwaliteit te verbeteren.

De Desire S zal als los toestel 469 euro gaan kosten en in april in de winkels komen te liggen.

De Wildfire S is een van de kleinste telefoons van HTC en is slechts 10,13 centimeter lang. De Wildfire S heeft een HVGA display van 3,2 inch met een resolutie van 320×480 pixels. De Wildfire is een budget toestel van HTC en dat zien we ook terug in de specificaties. De Wildfire S krijgt een MSM7237 processor welke op een kloksnelheid van 600MHz zal draaien. De Wildfire S zal ook gebruik maken van Android versie 2.3.3 wanneer deze beschikbaar komt in mei. De telefoon zal los te verkrijgen zijn voor 279 euro.


De Incredible S is de opvolger van de Droid Incredible die nooit op de Nederlandse markt is uitgekomen. De Incredible S komt echter volgende maand al op de markt en ook in Nederland! Deze zal dan op Android versie 2.2 draaien maar zal spoedig worden bijgewerkt naar versie 2.3. De Incredible S beschikt over een MSM8255 processor draaiende op 1 Ghz. Verder heeft de telefoon een acht megapixel camera aan boord en een vier inch super LCD scherm met een resolutie van 800×480. De Incredible S zal in maart voor 519 euro te koop zijn.

Alle drie de S telefoons beschikken dus niet over een dual-core processor maar over Adreno 205-GPU.

Met de Salsa en ChaCha brengt HTC twee Facebook telefoons op de markt. HTC probeert met deze telefoons het gemak van Sense en de kracht van Facebook te combineren. Op de telefoons zal een speciale Facebook button te vinden zijn waarmee snel toegang verschaft wordt tot de meest gebruikte Facebook-functies. Beide toestellen zullen versie 2.3.3 van Android draaien.

De ChaCha zal in tegenstelling tot de Salsa beschikken over een fysiek toetsenbord. Het HVGA scherm zal een afmeting van 2,6 inch hebben en een resolutie van 480×320 pixels. De Salsa zal een schermafmeting hebben van 3,4 inch maar ook een resolutie hebben van 480×320. De ChaCha en Salsa zullen in juni en juli uitkomen op de Nederlandse markt. De ChaCha zal 299 euro gaan kosten en de Salsa zal met 369 euro iets duurder zijn.