Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwe Nintendo 3DS is binnen 24 uur na de lancering in Japan al weer uitverkocht. Alle 400.000 3DS’en vlogen binnen één dag over de toonbank. Nintendo zal vandaag de winkels opnieuw voorzien van een nieuwe voorraad van Nintendo 3DS’en.

Nintendo hoopt voor het eind van maart nog in totaal 1,5 miljoen exemplaren te kunnen verschepen in Japan. De verkoop van de 3DS startte afgelopen zaterdag in Japan en moet de teruglopende verkoop van de computergigant weer in een stijgende lijn gaan brengen. De 3DS zal op 25 maart in Europa gelanceerd worden en twee dagen later ook in Amerika.

Vandaag werd ook bekend dat de R4-kaarten ook in de 3DS werken. Deze R4 kaarten zijn gamecartridges waarin een SD-kaart kan worden gestoken . Hierop kunnen heel makkelijk spellen worden gekopieerd. Op deze manier kunnen op illegale wijze verkregen spelen worden gespeeld op de 3D en nu ook de 3DS. Het is vooralsnog alleen mogelijk om Nintendo DS spelen op deze wijze te spelen. Nintendo voert al jarenlang een strijd om deze R4 Revolution kaarten te verbieden. Vooralsnog is dit in het Verenigd Koninkrijk en Japan gelukt.