HTC heeft vandaag laten weten dat de HTC EVO 3D ook in Nederland beschikbaar komt en wel vanaf augustus. Deze smartphone van HTC is een uniek model, het beschikt namelijk over een 3D-scherm. Dit toestel is dan ook in staat om 3D-video’s op te nemen en af te spelen via het qHD-scherm.

Het qHD-scherm van dit HTC toestel werkt zonder 3D-bril. Je kan dus de 3D video’s bekijken zonder daarvoor een speciale bril op te moeten zetten. Het toestel gebruikt voor de opname van de 3D-beelden een dubbele 5 Megapixel camera, de beelden kunnen worden opgenomen in de 720p resolutie met 30 frames per seconde. Het qHD-scherm is 4,3 inch groot waarmee het een van de grotere smartphones op de markt is. Ook biedt de HTC EVO 3D de mogelijkheid om de 3D functie uit te schakelen en de beelden gewoon in 2D te tonen.

De HTC EVO 3D beschikt over een 1,2Ghz dualcore Qualcomm Snapdragon processor en 1GB aan ra-geheugen. Het toestel draait op Android 2.3 en is in staat om video’s af te spelen in Full HD (1080p). Ook zal het toestel voorzien zijn van de laatste versie van HTC Sense, versie 3.0. Ook zullen de menu’s in HTC Sense een 3D-uitvoering kennen.

De HTC EVO 3D is zoals eerder aangegeven vanaf augustus in de Benelux beschikbaar. De consumentenadviesprijs van het toestel bedraagt 599 euro inclusief BTW, exclusief een abonnement. Waarschijnlijk zal het toestel gratis verkrijgbaar zijn met een gemiddeld abonnement.

De HTC EVO 3D is overigens niet het enige 3D-toestel, de LG Optimus 3D zal ook binnenkort op de markt komen en beschikt over soortgelijke specificaties.