Abonneer je gratis op Techzine!

De webmaster van VolkertvanderGraaf.com zit noodgedwongen ondergedoken na een doodsbedreiging door drie mannen. Uit angst heeft hij besloten om de website uit de lucht te halen.

Dat schrijft gratis dagblad Metro. Vanuit zijn schuiladres vertelt hij aan Metro: "Ik ben in een stille straat beetgepakt door drie kerels. Ze schudden me door elkaar en zeiden: ga hier niet mee door, anders loopt het slecht met je af. Ik bevroor, was doodsbang. Het is onbegrijpelijk hoe ze mij hebben gevonden. Ik had mijn naam en adres goed afgeschermd."

De doodsbedreiging volgt na de publicatie van een interview met de man. De webmaster, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven, zegt in het interview onder meer dat Volkert van der G. "een koele, berekenende anarchist" is die emotieloos handelt. Tevens zou hij bijna dagelijks doodsbedreigingen ontvangen.

De webmaster zegt dat het opzoeken van een geheim onderkomen het "dieptepunt" in zijn leven is. "Ik voel nu zelf hoe het is om te moeten zwichten voor bedreiging en terreur. Ik ben bang dat als ik die lieden echt kwaad maak door aangifte te doen, ze me echt afmaken", aldus de webmaster

Uit angst voor vergelding heeft de webmaster daarom besloten om geen aangifte te doen. Hij vermoedt dat de mannen die hem bedreigde vrienden van Volkert zijn. Tevens vermoedt hij dat justitie zijn telefoon aftapt.

De webmaster richtte ruim twee jaar geleden VolkertvanderGraaf.com op uit “verontwaardiging” over de lage straf die de moordenaar van politicus Pim Fortuyn kreeg. Wie de website bezoekt krijgt een grijs scherm te zien met de mededeling "Deze website is wegens dringende omstandigheden niet langer beschikbaar".