Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de Chinese website Sohu.com is de iPhone 5 vertraagd door een probleem met de koeling van de A5-chip. De chip zou te warm worden en Apple zou nog geen degelijke oplossing hebben gevonden om de chip voldoende te koelen.

De nieuwe A5-chip wordt momenteel ook al gebruikt in de iPad 2 en is een dual-core processor. Deze chip wordt echter ook een stuk warmer dan zijn voorganger de A4. Dit in combinatie met het feit dat de iPhone 5 een stuk dunner zou worden dan de iPhone 4 zou voor de huidige koelingsproblemen zorgen. Apple zou nog steeds geen oplossing hebben voor dit probleem en zou overwegen om dan maar een iPhone 4S uit te brengen.

De koelingsproblemen zouden mogelijk kunnen worden opgelost met een iPhone 4S doordat er dan meer ruimte is voor adequate koeling. De iPhone 4S zou dan dus wel kunnen beschikken over de nieuwe A5-chip. In hoeverre deze Chinese bron de waarheid spreekt valt moeilijk te controleren. Eind vorige week leek het erop dat we een nieuwe iPhone eind augustus kunnen verwelkomen.

Naar verluidt zou Apple echter ook al druk bezig zijn met de A6-chip. Het bedrijf TMSC zou momenteel bezig zijn de productielijn gereed te krijgen om deze chip te gaan produceren. Voorheen was het altijd Samsung dat voor Apple de chips produceerde maar door een hoog opgelopen geschil over patenten zou Apple nu voor TMSC hebben gekozen.