Apple heeft een terugroepactie op touw gezet. Het gaat om iMac’s die een 1TB harde schijf hebben van het merk Seagate. De harde schijven van deze computer kunnen onder bepaalde omstandigheden problemen opleveren. Wat de problemen precies zijn is niet bekendgemaakt.

Het gaat om iMac’s die tussen mei en juli 2011 zijn verkocht. Deze iMac’s bevatten een harde schijf van 1TB van het merk Seagate. De terugroepactie is zowel op de 21,5 als de 27 inch van toepassing.

Als je in deze periode een iMac hebt gekocht met een Seagate harde schijf van 1TB, kan je op de website van Apple zien of je recht hebt om je harde schijf te laten vervangen. Je hoeft alleen het serienummer in te voeren en dan weet je meteen of je harde schijf moet worden vervangen. Als je recht hebt op een andere harde schijf, kan je terecht bij een Apple Authorized Service Provider (AASP) die de nieuwe harde schijf voor je zal installeren. Je hoeft overigens geen haast te maken: tot 23 juli 2012 kan je je harde schijf laten vervangen.

Wat precies het probleem is met de harde schijf, is onbekend. Op de website van Apple staat enkel dat de harde schijf "onder bepaalde omstandigheden" tot problemen kan leiden. De meest genoemde speculatie en wellicht het meest voor de hand liggende probleem, zou de warmte zijn die de schijf produceert, welke mogelijk moeilijk kan worden afgevoerd.