Abonneer je gratis op Techzine!

Het voetbalspel FIFA blijkt nog altijd mateloos populair. Het nieuwste deel van de langlopende serie ging in de eerste week maar liefst ruim 3,2 miljoen keer over de toonbank.

Dit nieuws heeft Electronic Arts, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de FIFA-reeks, vandaag bekendgemaakt. Het is overigens niet verbazingwekkend dat Electronic Arts graag met dit nieuws naar buiten komt. Niet eerder was de game zo succesvol bij de lancering en werden er niet eerder al zo snel zoveel exemplaren verkocht. De verkoopcijfers in de eerste week zijn volgens Electronic Arts ruim 23 procent hoger dan die van FIFA 11.

Echter zijn de verkoopcijfers van FIFA 12 wel berekend op interne schattingen waarbij wordt gekeken naar voorraden van filialen en andere bruikbare informatie over de verkoop van de game. Naast de goede verkoopcijfers had Electronic Arts het ook nog druk met andere FIFA aanverwante zaken. Zo werden er op 1 oktober ruim tien miljoen sessies voltrokken op de servers van Electronic Arts. In ruim acht miljoen sessies daarvan werd er FIFA 12 gespeeld. Electronic Arts verwacht dat de aankomende weken de verkoopcijfers nog enorm toe zullen nemen.