Facebook zet aanval in op Windows Live Messenger

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook is bezig met het ontwikkelen van een Windows-applicatie waarmee Windows-gebruikers toegang krijgen tot de Facebook Messenger. De applicatie zal onder andere beschikken over een chat-functie, ticker en notificatiesysteem.

De Facebook-applicatie verkeert nog in de bètafase en wordt momenteel getest door een selecte groep gebruikers. Inmiddels is er door Facebook een pagina opgezet waarin enkele vragen over de applicatie worden beantwoord. De grote vraag is natuurlijk hoe uitgebreid de applicatie uiteindelijk gaat worden. Facebook zet in elk geval de aanval in op Microsofts Live Messenger, deze nieuwe applicatie wordt waarschijnlijk zelfstandig ontwikkeld door Facebook en maakt hoogstwaarschijnlijk geen deel uit van de samenwerking tussen beide partijen.

Op basis van de afbeeldingen lijkt het vooralsnog om een echte Windows-applicatie te gaan, de vraag is dan ook of er ook een Linux en Mac OS X versie zal komen. De Windows Live Messenger app binnen Facebook is een ontzettend populaire applicatie op Facebook waardoor de komst van een Facebook Messenger eigenlijk niet zo vreemd is.

In de bètaversie zullen in elk geval nog niet alle mogelijkheden worden ondersteund, zo is het nog niet mogelijk met meerdere personen in één chat aanwezig te zijn en is videobellen nog niet mogelijk.

Uitproberen kan helaas nog niet, op dit moment heeft slechts een kleine groep gebruikers toegang tot de software. Zodra de software eenmaal beschikbaar is kun je op een computer met Windows 7 op de hoogte blijven van alle updates die geplaatst worden op het sociale netwerk zonder Facebook zelf te hoeven bezoeken.