Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft op de CES een concurrent gepresenteerd voor Apple’s iMac. De nieuwe Lenovo all-in-one gaat duidelijk concurreren met het Amerikaanse bedrijf. De 27 inch IdeaCentre A720 is volgens Lenovo de dunste 27 inch all-in-one PC ter wereld. Op de CES verschenen al eerder de dunste smartphone, tablet en ultrabook, nu ook de dunste all-in-one.

Als we naar deze nieuwe all-in-one kijken van Lenovo dan kunnen we in elk geval stellen dat de design afdeling goed werk heeft afgeleverd. Lenovo biedt ook ruim voldoende configuratie mogelijk, zo zal de all-in-one leverbaar worden met zowel Intel Core i5 als i7 processoren, waarschijnlijk Ivy Bridge modellen aangezien de A720 pas in het tweede kwartaal op de markt zal komen. Dit in combinatie met een NVIDIA Geforce videokaart zal dit systeem behalve er goed uit zien ook goed kunnen presteren.

Lenovo heeft verder gekozen voor een 64GB SSD in combinatie met een 1TB harde schijf. Optioneel kan men ook nog kiezen voor een Blu-Ray speler.

Zoals op de foto al duidelijk is te zien beschikt deze all-in-one over een dun 27 inch scherm dat ook nog eens mulitouch is. Het scherm is schuin af te stellen van -5 graden tot 90 graden, waardoor voor iedereen de prettigste kijkhoek kan worden afgesteld.

In tegenstelling tot de iMac van Apple is er één specificatie die minder is en dat is de maximale resolutie. Waar Apple de iMacs levert met een scherm dat een maximale resolutie haalt van 2560×1440 pixels komt dit Lenovo model niet verder dan 1920×1080 pixels. Daarbij moet wel worden vermeld dat het Lenovo model 400 dollar goedkoper is dan de goedkoopste 27 inch iMac. De Lenovo is namelijk verkrijgbaar vanaf 1299 dollar.