De eerste afbeeldingen van het nieuwe besturingssysteem van Blackberry zijn uitgelekt, Blackberry OS 10. De website Crackberry wist de hand te leggen op een document waarin enkele afbeeldingen worden getoond.

Het zou hierbij gaan om een "BB10 briefing document" welke is opgezet door een van Blackberry ad agency partners. Het document telt veertien pagina’s met informatie over het nieuwe besturingssysteem. Wanneer we naar deze afbeeldingen kijken zien we een besturingssysteem wat we als een stuk volwassener kunnen omschrijven dan de voorgangers. Ondanks dat de afbeeldingen Blackberry OS 7 toestellen toont zijn er op de schermen beelden te zien van Blackberry OS 10.

Het besturingssysteem lijkt veelal op een verkleinde versie van het besturingssysteem wat we op de Playbook terug vinden. Uit de afbeeldingen valt op te maken dat widgets haar intrede zullen doen in versie 10 van het besturingssysteem. Waar dit eerder nog een gerucht was lijkt dit nu te worden bevestigd met het uitlekken van de eerste afbeeldingen. Daarnaast is de vormgeving en opzet van de iconen ook drastisch verbeterd ten opzicht van Blackberry 7.