Abonneer je gratis op Techzine!

Apple bereikt een nieuwe mijlpaal in haar geschiedenis. Binnenkort zal iemand de 25 miljardste app downloaden uit de App Store.

Apple heeft op haar website een teller geplaatst die in real time het aantal gedownloade apps weergeeft. Op het moment van schrijven geeft de teller 24,533 miljard downloads aan. Om dit te vieren heeft Apple een kleine wedstrijd uitgeschreven. Degene die de 25 miljardste applicatie downloadt, zal beloond worden met een cadeaubon van de App Store die een waarde heeft van 10.000 dollar. Zij hoeven daarvoor niet speciaal een aankoop te doen in de App Store.

De App Store maakt een explosieve groei door. In de zomer van 2008 lanceerde Apple de App Store. In twee maanden tijd downloadde men 100 miljoen apps. Na een half jaar was dat aantal opgelopen naar 500 miljoen. In april 2009 was de één miljardste download een feit. In januari 2010 wist Apple de grens van drie miljard downloads te doorbreken. Anderhalf jaar later lag ook de grens van 15 miljard downloads aan diggelen. Vandaag de dag kent de App Store meer dan een half miljoen apps.

Als het in dit tempo doorgaat zal het niet meer dan enkele dagen duren voordat de grens van 25 miljard downloads bereikt zal worden. Wil je kans maken op de waardebon van 10.000 dollar, houdt dan de teller nauwlettend in de gaten.