Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de over het algemeen goed geïnformeerde Russische blogger Eldar Murtazin, zou Samsung begonnen zijn aan de productie van de opvolger van de Galaxy S II, de Galaxy S III. Samsung zou het toestel in een keer werelwijd willen lanceren en hiervoor heeft het dus een flinke voorraad nodig.

Volgens Murtazin is Samsung inmiddels begonnen met het opbouwen van deze voorraad. Aan de hand van de pre-orders van fabrikanten moet het toestel eigenlijk wel een succes weer. Veel telecomoperators zouden ervoor hebben gekozen om enorme aantallen van de opvolger van de populaire Galaxy S II te pre-orderen bij Samsung.

Murtazin meldt verder dat de behuizing van de Galaxy S III inderdaad deels van keramiek gemaakt zal zijn. De lancering van het toestel moet nog voor de zomer plaats gaan vinden, wanneer precies is echter onduidelijk. Samsung heeft eerder ontkent in april met het toestel te komen daarom gokken wij bij Techzine op mei.

Naar verluidt krijgt het nieuwe toestel een 4,8 inch scherm met een HD-resolutie en natuurlijk Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid worden aangedreven door een nieuwe Exynos-chip, waarschijnlijk een quad-core met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Verder ligt het voor de hand dat Samsung ook zal komen met 4G-connectiviteit om ook LTE-ondersteuning te kunnen bieden in de Verenigde Staten.

Samsung is vooralsnog vooral erg stil over de opvolger van de Galaxy S II. Of de uitspraken van Eldar Murtazin waar zijn blijft een kwestie van afwachten. Murtazin staat wel bekend om zijn contacten bij de fabrikanten, al heeft hij ook al een keer de plank flink misgeslagen.