min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook Research In Motion, de maker van de Blackberry toestellen, gaat klanten de mogelijkheid bieden om straks zijn of haar smartphone met spraak te besturen. Op internet is namelijk een video opgedoken die het nieuwe platform, Blackberry 10, toont met de introductie van de spraakbesturing.

Research In Motion gaf de Alpha-versie van het nieuwe besturingssysteem, Blackberry 10, afgelopen weekend een update. Na het installeren van deze update was er onder andere een nieuwe functionaliteit in het besturingssysteem te vinden in de vorm van spraakbesturing. Deze spraakbesturing zal de strijd aan moeten gaan met de inmiddels bekende diensten Siri en S-Voice van concurrenten Apple en Samsung.

Ondanks dat Research In Motion zelf nog niets officieel bekend heeft gemaakt kan men er vanuit gaan dat de nieuwe functionaliteit in het nieuwe besturingssysteem te vinden zal zijn. De Canadese fabrikant zal namelijk niet zomaar achter kunnen blijven op concurrenten als Apple en Samsung. In aankomende versies zal de software naar alle waarschijnlijkheid geoptimaliseerd worden.