Na maandenlange vertraging eindelijk OpenSuse 12.2

Abonneer je gratis op Techzine!

Na vertragingen bij vrijwel alle milestones van OpenSuse 12.2 is deze nu dan eindelijk af. De oorspronkelijke lancering was gepland op 11 juli, nu bijna twee maanden later is het dan zover, OpenSuse 12.2 is klaar voor het grote publiek.

De ontwikkelaars van OpenSuse 12.2 hebben bij vrijwel alle milestones vertraging opgelopen, in de lanceringsnotities wordt de vertraging wel vermeld maar een oplossing blijft uit. De vertragingen zouden veroorzaakt zijn door de snelle groei die de Linux-distributie heeft ervaren. Ontwikkelaars hebben aangegeven deze kwestie aan te willen halen tijdens de OpenSuse-conferentie, deze vind in oktober plaats.

OpenSuse 12.2 komt vanaf nu met de GRUB2-bootloader, bevat Linux-kernel 3.4.6 wat onder andere zorgt voor betere grafische stuurprogramma’s met hogere prestaties. Verder levert OpenSuse 12.2 enkele applicaties standaard mee zoals LibreOffice 3.5, een open-source office vervanging, als browser wordt standaard Firefox meegeleverd en voor fotobewerking Gimp 2.8.


OpenSuse 12.2 – KDE 4.8.1