HTC ontwikkelt drie Windows Phone 8-toestellen

Abonneer je gratis op Techzine!

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC is van plan om in eerste instantie drie Windows Phone 8-toestellen op de markt te zetten. De namen van deze toestellen zouden kort maar krachtig worden: 8X, 8S en 8V.

In eerste instantie leek het er op dat HTC met één Windows Phone 8-toestel op de markt zou gaan komen en zodoende de kat uit de boom zou gaan kijken. Dat er meer aan de hand was bleek eind vorige week al, toen bleek dat HTC zich meer wil gaan richten op Windows Phone, al zal de ontwikkeling van Android-toestellen hier niet onder gaan lijden.

De naamgeving van de toestellen ligt voor de hand. De telefoons zijn namelijk de tegenhangers van de One-serie van HTC, wat Androidtoestellen zijn. De HTC 8X wordt het topmodel van de serie en is zodoende de tegenhanger van de One X. Hetzelfde geldt voor de 8S en de One S en de 8V en de One V.

Volgens de laatste geruchten wordt de HTC 8X voorzien van een 4,7 inch Super LCD HD-scherm en een 8 megapixelcamera. De dualcoreprocessor draait op een snelheid van 1,5 GHz en er is ondersteuning voor NFC en HSPA+-netwerken met een maximale snelheid van 42 MB/s.

De HTC 8S bevat een Super LCD HD-scherm van 4,3 inch, een 8 megapixelcamera en eveneens een 1,5 GHz. dualcoreprocessor. Ook ondersteuning voor NFC en snelle HSPA+-netwerken is aanwezig. De HTC 8V krijgt een 4 inch-scherm met een lagere WVGA-resolutie, een 5 megapixelcamera en een dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 1 GHz. Wat betreft datanetwerken wordt een maximale snelheid van 14 MB/s ondersteund.

De HTC 8X zal waarschijnlijk 550 euro kosten, de HTC 8S kost 400 euro en de HTC 8V krijgt een prijskaartje van 250 euro.