Fujitsu toont tablet met oogbesturing

Abonneer je gratis op Techzine!

Fujitsu heeft op CEATEC 2012 een prototype van een tablet getoond, welke gebruik maakt van een infrarood-LED en een camera, om de kijkhoek van de gebruiker te bepalen, daarmee wordt bepaald waar de muis zich op het scherm moet bevinden. De calibratie van je ogen met de camera duurt ongeveer 30 seconden.

Bij de Docomo-stand op CEATEC tonen vertegenwoordigers de mogelijkheden van de tablet, een simpel spel waarin je een ballon moet laten knallen, een webbrowser, een fotogalerij-applicatie en een Ebookreader, die allemaal via je ogen bestuurd kunnen worden. Ook was er een desktop PC aanwezig die ook via de ogen bestuurd kon worden, Google Maps werd als voorbeeldsoftware gebruikt.

Docomo denkt met de tablet niet aan een specifieke doelgroep die problemen hebben met aanraakschermen, het bedrijf denkt dat deze vorm van interfacebesturing handig kan zijn voor gebruik terwijl je in bed ligt, of wanneer je in de trein staat en je jezelf vast moet houden.

Over een mogelijke lancering van deze nieuwe manier van navigeren op onder andere tablet of pc lieten Docomo en Fujitsu weten dat we voorlopig niet hoeven te rekenen op een publieke lancering, ze tonen alleen maar wat de mogelijkheden zijn van de bestaande technologie.