Asus kondigt PadFone 2 officieel aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Bij de eerste Asus PadFone duurde het na de aankondiging nog 12 maanden voordat het product uiteindelijk in de schappen lag, dus komt het niet als een verassing dat we zo snel na de lancering van de eerste PadFone zijn opvolger al kunnen verwelkomen. Asus maakte vorige week bekend dat de PadFone 2 vandaag zou worden aangekondigd en lost deze belofte nu in.

De Asus PadFone 2 bevat een 4.7 inch 720 IPS-scherm, naast een 13 megapixel-camera, een 1.5 GHz. quadcore Snapdragon S4-processor en 2 GB werkgeheugen. Verder komt de PadFone 2 met ondersteuning voor LTE, NFC en Bluetooth 4.0 en is er GPS met GLONASS-ondersteuning aanwezig. Ook vinden we een nieuwe 13 pins-connector met ondersteuning voor Micro USB 2.0 en MHL.

De PadFone 2 zou niet tot de PadFone-familie horen als er niet ook een tablet-accessoire voor zou zijn. Deze tablet is dunner, maar dit komt wel met opoffering van de capaciteit van de batterij. waar de originele PadFone-tablet nog een 6600 mAh batterij bevatte, heeft de PadFone 2-tablet een capaciteit van 5000 mAh. Wel wordt gecompenseerd door de PadFone 2 zelf een 2140 mAh batterij mee te geven. De resolutie van de tablet blijft onveranderd met een 10.1 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels.