Team Fortress 2 geport voor virtual reality-bril

Abonneer je gratis op Techzine!

De game Team Fortress 2 van Valve blijkt een veelzijdig spel te zijn, iets waar de inmiddels grote community achter het spel al langer van op de hoogte was. Ook nu weer komen de makers van Valve met iets verassends, Team Fortress 2 is namelijk geport naar een "virtual reality-bril".

Het gaat wellicht dus mogelijk worden om Team Fortress 2 te spelen op een speciale virtual reality-bril. Heel veel informatie is er nog niet bekend maar dat is een kwestie van tijd. Gisteren maakte de organisatoren van de Game Developers Conference 2013 bekend dat Valve de game geschikt heeft gemaakt voor een virtual reality-bril. Het ligt voor de hand dat het resultaat tijdens dit evenement zal worden getoond.

Het project maakt deel uit van het overkoepelende initiatief van Valve om draagbare computers te ontwikkelen. De conferentie zal eind maart plaatsvinden en er zal op 27 en op 29 maart een presentatie worden gehouden door Joe Ludwig, programmeur bij Valve. Hij gaat hier in op de ervaringen die werknemers bij Valve hebben opgedaan bij de realisatie om Team Fortress 2 te porten naar een virtual reality-bril.

Daarnaast zal er geprobeerd worden om de kracht van virtual reality aan te tonen door te wijzen op zowel de sterke als de zwakke kanten. Het lijkt het erop dat Valve game-ontwikkelaars wil laten zien wat hoe de toekomst er volgens hun uitziet.

Het is niet duidelijk of er ook demonstraties zullen worden gegeven met de virtual reality-bril en Team Fortress 2, het ligt echter wel voor de hand.