Al een aatal keer zijn er benchmarks opgedoken van een Samsung GT-N5100 tablet. Grote vraag is uiteraard om wat voor tablet het hier gaat. Volgens Sammobile gaat het om een Galaxy Note 8.0, de website stelt informatie te hebben ontvangen over deze nieuwe tablet van Samsung.

De Galaxy Note 8.0 met typenummer GT-N5100 zal volgens Sammobile in twee varianten op de markt worden gebracht, een WiFi-versie en een WiFi en 3G-versie. De Galaxy Note 8.0 zal net als alle andere Galaxy Notes voorzien worden van Android, in dit geval Android Jelly Bean. Ook zal de Galaxy Note 8.0 geleverd worden met een stylus S-Pen.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Galaxy Note 8.0 voorzien van een 8 inch Super Clear LCD scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Verder zou de Galaxy Note 8.0 uitgerust zijn met 2GB werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslagcapaciteit, een microSD-slot om de opslagcapaciteit verder uit te breiden. Ook zijn er camera’s aanwezig op de tablet, aan de achterzijde een 5 Megapixel exemplaar en op de voorzijde een camera van 1,3 Megapixel. Qua connectiviteit is er een micro-USB 2.0 poort, Bluetooth 4.0 en een GPS-chip aanwezig. De belangrijkste specificatie ontbreekt vooralsnog en dat is de chip die de tablet gaat voorzien van rekenkracht, waarschijnlijk zal het hier gaan om een eigen midrange Exynos-chip, gezien de overige specificaties.

Grote vraag is natuurlijk wanneer komt deze tablet op de markt, in welke landen en voor welke prijs. Deze informatie is nog onduidelijk. Het ligt echter voor de hand dat Samsung deze tablet eind volgende maand zal aankondigen op de Mobile World Congress.