‘Galaxy S IV krijgt Exynos 5 Octa-processor’

Abonneer je gratis op Techzine!

SamMobile, dezelfde website die eerder een foto onthulde van de aankomende Samsung Galaxy S IV, meldt nu dat er benchmarkresultaten zijn opgedoken van deze telefoon. Zowel de Koraanse als internationale versie zou zijn opgedoken. Beide apparaten zouden beschikken over Samsung’s eigen Exynos 5 Octa-processor.

Hoewel dit gerucht niet nieuw is, werd er tot op heden geen enkele vorm van bewijs voor geleverd. De Exynos 5 Octa beschikt over maar liefst acht CPU’s. Het gaat dan om vier maal een Cortex-A15-kern en vier Cortex-A7-kernen. Dit zijn beide CPU’s van ARM. Wanneer deze chip daadwerkelijk in de telefoon komt te zitten, zal dat betekenen dat het de krachtigste processor zal zijn die ooit gebruikt werd in een smartphone of tablet.

Naast de ‘onthulling’ over de processor, meldt SamMobile ook dat de Galaxy S IV over een 4,99 inch scherm gaat beschikken. Verder zal er 2GB werkgeheugen aanwezig zijn en neemt de 13 megapixel-camera video’s in Full HD-beeldkwaliteit op, met 30 frames per seconde. Ook meldt de bron dat de telefoon gaat beschikken over Android 4.2.1 Jelly Bean.