Nintendo vreest nog niet voor deceptie met Wii U

Abonneer je gratis op Techzine!

Shigeru Miyamoto van Nintendo heeft opnieuw aangegeven dat het bedrijf zich geen zorgen maakt om de tegenvallende verkoop van de Nintendo Wii U. Miyamoto is Nintendo’s belangrijkste game-ontwikkelaar, -producer en bovendien de geestelijk vader van onder andere Mario, Donkey Kong en Zelda. Wel geeft de Japanner aan dat hij meer had verwacht van de nieuwe spelcomputer.

De Nintendo Wii U (review) heeft wat Miyamoto betreft nog een uitgebreide levensloop voor zich liggen, zo denkt Miyamoto. Volgens de succesvolle ontwikkelaar is de spelcomputer ideaal, "het hele gezin loopt er mee weg". Miyamoto hoopt dat er op korte termijn meer exemplaren verkocht zullen worden, maar hij maakt zich voor de langere termijn sowieso geen zorgen.

In het interview met New York Times ging Miyamoto ook in op een element van Nintendo’s spelcomputers dat vooralsnog grotendeels achterwege bleef: de spelcomputers moesten het ten opzichte van de concurrentie stellen zonder al te veel online mogelijkheden. Pas bij de Nintendo Wii U heeft het Japanse bedrijf echt een uitgebreid netwerk gebouwd. "We dachten lange tijd dat online gaming geen succes zou worden en dat slechts een klein deel van de gamers er op zat te wachten. Dat is in de afgelopen jaren duidelijk veranderd en daarom hebben we een ommekeer gemaakt."