Samsung S9 Ultra-HD TV kost 40.000 euro

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft de prijs en datum bekendgemaakt van de S9 Ultra HDTV op een eigen evenement. De prijs per pixel is moeilijk te meten, maar voor 40.000 euro mag je de S9 meenemen. Deze gegevens maakt Samsung bekend tijdens het eigen home entertainment-event.

Op CES 2013 onthulde Samsung de 85 inch TV met een resolutie van 3840×2160 pixels. Het is een hoogwaardig model met een zwaar prijskaartje. Het apparaat heeft een dunne bezel en gebruikt Precision Black Pro-technologie om de kleur zwart dieper in beeld te krijgen, wit wordt juist helderder. Het model is vanaf eind mei in Nederland te koop.

De Smart Evolution Kit krijgt ook een prijs toegewezen, een relatief schappelijke 300 dollar. De kit kan gewone TV’s naar Smart TV upgraden, met een doos vol hardware, waaronder een quad-core processor en geheugen-, CPU-, en GPU-upgrades.

Tot slot de hoogwaardige HW-F750 soundbar, een krachtige speaker met een draadloos verbonden subwoofer. Het systeem wordt met Bluetooth verbonden aan een Smart TV. Deze set kost 799 dollar.