‘iPhone 5S krijgt 12 megapixel low-light camera’

Abonneer je gratis op Techzine!

De volgende iPhone zal naar verluidt uitgerust worden met een camera met een resolutie van 12 megapixel. De sensor zou vooral bij een slechte belichting aanzienlijk beter presteren ten opzichte van de camera in de voorganger, de iPhone 5. Het nieuws komt vanuit een Vietnamees blog die een tip van een bron binnen Wonderful Saigon Electrics (WSE) zou hebben gehad.

WSE is één van de bedrijven die verantwoordelijk is voor de productie van camera-modules voor de iPhone’s van Apple en zou dus inderdaad over informatie kunnen beschikken over dit onderdeel van de iPhone’s. De blog die het nieuws verspreidt heeft in het verleden bovendien al vaker juiste informatie over nieuwe producten van Apple verspreid. Toen vorig jaar door allerlei media werd gesproken over een resolutie van 10 megapixel voor de camera van de iPhone 5, maakte Tinhte juist bekend dat deze maximaal 8 megapixel zou ondersteunen. Dat bleek later juist te zijn. Ook was Tinhte de eerste die een foto van Apple’s EarPods toonde. De EarPods werden met de iPhone 5 geïntroduceerd.

Apple’s concurrenten zetten nog altijd door in de megapixel-oorlog. Zo beschikt de Sony Xperia Z (review) over een 13 megapixel-camera, net als de Samsung Galaxy S 4. De Nokia Lumia 920 (review) moet het nog doen met 8 megapixel en de HTC One zelfs met 4 megapixel, deze smartphone beschikt echter over een speciale drievoudige sensor.