Archos komt met vier Android-smartphones

Abonneer je gratis op Techzine!

Archos komt binnenkort met vier smartphones die draaien op Google’s mobiele besturingssysteem Android. De lijn aan smartphones zal qua specificaties een groot deel van de markt bedienen, maar wel tegen een redelijke prijs, zoals we Archos kennen. De telefoons zijn ontdekt door de Franse website Mini Machines.

Wanneer je een lijst met smartphone-fabrikanten zou moeten noemen, zou Archos hoogstwaarschijnlijk niet de eerste fabrikant zijn die je noemt, noch bij de eerste tien merken zitten. Archos heeft in het verleden ook nog geen Android-telefoons uitgegeven, maar is wel druk in de weer geweest met tablets met dat besturingssysteem. In 2008 gaf het merk al aan dat het op het juiste tijdstip met smartphones zou komen, vijf jaar later lijkt dat tijdstip aangebroken.

Het vlaggenschip van de smartphone-lijn is de Archos Platinum 48, met een 4,8 inch HD-scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is er een 1,2 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen, 8GB interne opslag, een 8 megapixel camera en een accu met een capaciteit van 2.000 mAh. Deze telefoon wordt voorzien van Android 4.1 Jelly Bean.

Met de Archos Titanium 52 komt het merk ook direct met een concurrent voor Samsung’s Galaxy Note-lijn. De specificaties zijn helaas niet bijzonder indrukwekkend. De Titanium 52 heeft dan wel een scherm van 5,2 inch, de maximale resolutie van 800 bij 480 pixels is lager dan die van de Platinum 48. Ook de 1,2 GHz dual-core processor is trager, het werkgeheugen bedraagt bovendien maar 512MB en er is 4GB interne opslagruimte en een 5 megapixel camera. De accu heeft een capaciteit van 2.220 mAh en Archos installeert Android 4.0 Ice Cream Sandwich op de smartphone.


De laatste twee toestellen van de reeks zijn de Titanium 4 en Carbon 35 met respectievelijk schermen van 4 en 3,5 inch. De schermresolutie bedraagt 800 bij 480 en 480 bij 320. Zie de tabel voor verdere informatie over de telefoons.

Op de Platinum 48 na zullen de smartphones nog deze maand uitgegeven worden, het vlaggenschip volgt in de maand mei. De prijs van de Platinum 48 is nog niet bekend, de prijs van de overige telefoons varieert van 80 tot 240 euro.