Huawei trekt handen van Amerikaanse telecommarkt

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Chinese Huawei heeft besloten om de weerbarstige Amerikaanse markt de rug toe te keren. De fabrikant van netwerkapparatuur trekt zich terug uit de Verenigde Staten en zal zich meer richten op Europa.

In de Verenigde Staten bestaat veel weerstand tegen Huawei, wat onder andere verdacht wordt van spionage en corruptie. Ook tegen landgenoot ZTE zijn die verdenkingen uitgesproken door het Huis van Afgevaardigden. Huawei’s CTO Li Sanqi geeft aan dat die aantijgingen voor het bedrijf een reden zijn om meer te richten op andere markten, ondanks dat de Verenigde Staten ongeveer 30 procent van de totale markt vertegenwoordigen.

Het is nog onduidelijk wat het terugtrekken betekent voor de consumenten-divisie van Huawei. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld ook smartphones, zoals de recent gerecenseerde Huawei Ascend W1 (review) met Windows Phone 8.

Huawei gaat zich nu meer op opkomende markten en Europa richten. In Europa verloor het bedrijf in de eerste helft van 2012 maar liefst 90 procent van de telecompartners die smartphones van het bedrijf aanbieden. Huawei richt zich daarom meer op andere distributiekanalen zoals webshops en elektronicawinkels.