1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft’s Xbox One is in één klap populairder geworden bij gamers, doordat het Amerikaanse bedrijf besloot om enkele gewraakte eigenschappen van de spelcomputer te schrappen. Amazon toont dat de spelcomputer inmiddels meer is voorbesteld dan Sony’s PlayStation 4.

Eerder deze week besloot Microsoft om bakzeil te halen door twee functies van de Xbox One te schrappen. Niet langer hoeft de spelcomputer eens per etmaal verbinding met het internet te hebben om te blijven functioneren en gamers kunnen hun spellen gewoon delen met anderen. Dat besluit lijkt op de korte termijn alvast een goede invloed te hebben gehad: De Xbox One is de PlayStation 4 voorbijgestreefd in het aantal voorbestellingen op Amazon.

In de lijst met best verkopende producten op Amazon vinden we Microsoft’s Xbox One inmiddels op de bovenste plaats. Wel moet gezegd worden dat de PlayStation 4 in vijf verschillende uitvoeringen terug in de top 20, waar de Xbox One slechts eenmalig vermeld is. Er zijn geen precieze cijfers beschikbaar, maar het zou dus kunnen zijn dat de PlayStation 4 in totaal aantal bestellingen nog altijd bovenaan zou staan.