Petitie Xbox-fans voor terugkomst DRM Xbox One

Abonneer je gratis op Techzine!

Xbox-fans hebben een petitie in het leven geroepen om de functies en eigenschappen waarmee Microsoft de Xbox One in eerste instantie aankondigde weer terug te krijgen. Microsoft kreeg na de aankondiging veel kritiek en schrapte een aantal van de gewraakte eigenschappen. Niet iedereen is daar blij mee, zo blijkt nu.

Het is moeilijk om verschillende soorten mensen tevreden te stellen met hetzelfde product, dat weet Microsoft ook. Nadat het bedrijf de wijzigingen bekendmaakte leek de onenigheid gesust te zijn, maar nu zijn er weer gamers die aangeven dat ze juist wél wat zagen in de originele eigenschappen van de nieuwe Xbox.

De originele regels van de Xbox One hielden bijvoorbeeld in dat games slechts eenmalig tussen vrienden konden worden uitgewisseld, games uitlenen was er niet bij. De Xbox One moest bovendien eens per etmaal met het internet verbonden zijn om te blijven werken. Deze beperkingen zijn inmiddels geschrapt. Dat levert echter ook nieuwe beperkingen op voor de spelcomputer, zo komt een systeem waarbij games door tien mensen gedeeld kunnen worden ook te vervallen.

Gamers roepen Microsoft nu op om de originele functies terug te brengen, omdat gamers niet wisten wat de consequenties voor het schrappen van de mogelijkheden zouden zijn. De oproep gebeurt middels een petitie. Op het moment van schrijven is de petitie zo’n 8.600 maal ondertekend, het doel is 10.000 handtekeningen.