Blackberry brengt later dit jaar de BlackBerry A10

Abonneer je gratis op Techzine!

BlackBerry komt later dit jaar met een nieuw vlaggenschip op de markt, het gaat om de BlackBerry A10. Deze nieuwe smartphone moet de koppositie van de BlackBerry Z10 gaan overnemen. Blackberry wilde het toestel naar verluidt al eerder dit jaar presenteren, maar de ontwikkeling liep vertraging op. Het toestel zou nu gepland staan voor dit najaar.

BlackBerry is begin dit jaar een nieuwe weg ingeslagen met de introductie van het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem (review). Dit OS moet het bedrijf weer terug gaan brengen op het succesniveau van enkele jaren geleden. Het bedrijf lanceerde dit jaar al twee toestellen de BlackBerry Z10 (review) en de Q10. De BlackBerry Z10 is een smartphone met een volledig touchscreen, de BlackBerry Q10 heeft naast een kleiner touchscreen ook een klassiek fysiek toetsenbord.

De specificaties van de BlackBerry A10 die nu zijn uitgelekt en dus ook onbevestigd zijn, spreken van een smartphone met een 5 inch scherm en geen fysiek toetsenbord. Verder zou het toestel voorzien zijn van een dual-core processor en 2GB werkgeheugen. Ook zou er een 8 megapixel camera op de achterkant te vinden zijn. Qua uiterlijk zou het toestel veel weg hebben van de Samsung Galaxy S4 (review), maar wel nog iets groter zijn, het uiterlijk zou in elk geval wat ‘agressiever’ ogen dan de Z10. De Z10 had een rustig, stijlvol en zakelijk uiterlijk.

Hoewel BlackBerry een nieuwe weg is ingeslagen, is het bedrijf nog niet gezond. Gisteren schreven we nog dat een topman binnen BlackBerry zijn biezen heeft mogen pakken, het gaat om Richard Plasentin, hij was verantwoordelijk voor de marketing van BlackBerry op de Amerikaanse markt. Daarnaast zou BlackBerry op het punt staan om opnieuw te gaan reorganiseren. Vorig jaar verloren al zo’n 5.000 mensen hun baan bij het Canadese bedrijf, hoeveel werknemers er dit keer moeten vertrekken is nog onduidelijk. BlackBerry heeft op dit moment nog zo’n 11.000 mensen in dienst.

(De boverstaande foto is van de BlackBerry Z10, niet van de A10)