‘Foto’s van Sony’s nieuwe vlaggenschip uitgelekt’

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony’s nieuwe vlaggenschip dat de smartphonemarkt moet gaan veroveren is opnieuw uitgelekt, het gaat om de smartphone met de codenaam Honami. Welke naam de smartphone uiteindelijk zal krijgen is onduidelijk, wat wel vast lijkt te staan is dat de smartphone een 20 megapixel camera en de nieuwste Qualcomm Snapdragon 800-processor krijgt.

Op de website GadgetHelpLine zijn foto’s van Sony’s nieuwe vlaggenschip verschenen. Qua uiterlijk heeft het toestel veel weg van het huidige vlaggenschip de Sony Xperia Z (review). Op basis van de foto’s is het moeilijk in te schatten hoe groot het scherm zal zijn, al zal het in elk geval niet veel groter dan de 5 inch van de Xperia Z zijn. Mogelijk houdt Sony opnieuw die schermgrootte aan, het bedrijf heeft recentelijk de Xperia Z Ultra met een scherm van 6,3 inch aangekondigd, speciaal voor de phablet-liefhebbers.

De Xperia Z Ultra krijgt de beschikking over een Snapdragon 800-processor, de allersnelste mobiele chip die op dit moment beschikbaar is. Het ligt voor de hand dat het nieuwe vlaggenschip dezelfde chip zal krijgen, waarschijnlijk wel met een hogere kloksnelheid. Het toestel is officieel nog niet aangekondigd, maar de kans is groot dat dit vlak voor of tijdens de IFA in Berlijn zal gebeuren.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat Sony vasthoudt aan zijn huidige stijl en het toestel veel overeenkomsten heeft met de huidige Xperia Z. Zo lijkt de achterkant opnieuw te beschikken over een transparant plastic oppervlak. Onder dat plastic oppervlak is een laag met een kleur geplaatst. In het geval van de Xperia Z was dit zwart, wit of paars.

Sony houdt zich ook netjes aan de voorschriften van Google en kiest voor knoppen die in het scherm zijn verwerkt. Sony wijkt dus niet af zoals bijvoorbeeld Samsung doet, het Koreaanse bedrijf kiest voor één fysieke knop aan de voorkant en twee touchknoppen aan weerszijden.