Screenshots nieuwe navigatie Play Store 4.4 gelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Hoewel de meeste ogen zijn gericht op de verwachte komst van Android 4.4 KitKat en de Google Nexus 5, komt de Google Play Store mogelijk binnenkort met een gewijzigde navigatiebalk. Gelekte screenshots wijzen hierop.

Gelekte screenshots van de Google Play Store versie 4.4 voor Android tonen een nieuwe werking van het navigatiemenu. Deze update van de Play Store staat overigens los van Android 4.4 KitKat. Waar bij de huidige versie van de Play Store alle opties in een enkel menu zijn te vinden, zullen deze met de update worden verdeeld over de verschillende secties die in de Play Store te vinden zijn.


De screenshots laten een uitschuifbaar navigatiemenu zien, waarbij wordt aangegeven in welke sectie de gebruiker zich bevindt. De opties Instellingen en Help zullen worden ondergebracht in een klein uitrolmenu rechtsboven in het scherm.

Het is nog niet bekend wanneer versie 4.4 van de Google Play Store wordt gelanceerd en of de aanpassingen zoals die zichtbaar zijn in de screenshots definitief zijn. Wel is het aannemelijk dat de nieuwe Play Store gelijktijdig met Android 4.4 KitKat zal verschijnen.

Google lanceert deze app apart, zodat de update ook voor eerdere versies van Android kan worden uitgebracht. Volgens Android Police is de versie 4.4 compatibel met alle versies vanaf Android 2.2