‘Microsoft komt al begin 2015 met Windows 9’

Abonneer je gratis op Techzine!

De afgelopen tijd hebben we al wel eens van de codenaam Threshold gehoord. Tot op heden werd ervan uitgegaan dat het hierbij gaat om de eerstvolgende grote update voor Windows 8, maar mogelijk zit de vork anders in de steel. Paul Thurrott van WinSuperSite beweert dat Threshold een op zichzelf staand besturingssysteem is, ofwel Windows 9.

Threshold wordt in april 2015 verwacht, maar is naar verluidt geen update voor Windows 8.1 (review) zoals tot nu toe werd aangenomen. Microsoft zal overigens nog wel met een update voor Windows 8.1 komen, maar ondertussen wordt al hard gewerkt aan een opvolger.

Hoewel Windows 9 al begin 2015 uitgebracht moet worden, is het onduidelijk of Microsoft alvast een voorproefje toont tijdens de BUILD-conferentie voor ontwikkelaars. Deze conferentie organiseert Microsoft begin april.

Bij de ontwikkeling van Windows 9 zal de aandacht volgens Thurrott komen te liggen op de grootste punten van kritiek. Zo wordt de Modern UI-interface wellicht van een grote update voorzien. Ook zou Microsoft overwegen om gebruikers de mogelijkheid te geven om Modern UI-apps op hun bureaublad te plaatsen.

Windows 8 is door de computergebruiker niet onverdeeld positief ontvangen. Veel mensen hebben moeite met de veranderingen die Microsoft doorvoerde, zoals het verwijderen van de startknop, welke in Windows 8.1 opnieuw werd geïntroduceerd.