De vermoedelijke specificaties van de Samsung Galaxy S5 mini zijn op internet verschenen. SamMobile meldt dat de smartphone is uitgerust met een 720p Super AMOLED-scherm van 4,5 inch. De chipset is nog onbekend, maar vermoedelijk betreft het de Snapdragon 400.

Met een scherm van 4,5 inch zou de Galaxy S5 mini een kleine upgrade ondergaan ten opzichte van de Galaxy S4 mini (review) die is uitgerust met een scherm van 4,3 inch. De vraag is natuurlijk of de afmetingen van de behuizing ook toenemen. Dat is op dit moment nog onduidelijk.

Ook is het nog afwachten of de behuizing waterdicht is, zoals dat bij de Galaxy S5 (hands-on) het geval is. De af- of aanwezigheid van een vingerafdruksensor en hartslagmeter zijn ook niet bevestigd, de kans dat die onderdelen hun opwachting maken acht SamMobile klein.

De Galaxy S5 mini draait uit de doos op Android 4.4 KitKat (review), momenteel is dat de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Verder is er 1,5GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, een infraroodzender, 2.100 mAh accucapaciteit en camera’s die foto’s in 2 en 8 megapixel schieten.

De Galaxy S5 mini wordt verwacht in juni.