De geruchten rond varianten op de HTC One (M8) blijven aanhouden. Volgens een Taiwanese website zou er naast een duurdere variant ook een goedkopere variant gaan komen met een plastic behuizing. Daarbij zou de schermgrootte en de processor hetzelfde blijven, maar de dubbele camera zou worden vervangen door een camera van 13 megapixel. Het toestel gaat mogelijk de naam HTC One M8 Ace dragen.

Als alle geruchten kloppen dan gaan we dit jaar nog een buslading varianten op de HTC One M8 (review) zien. Afgelopen maandag en woensdagp schreven we al over een HTC One M8 Prime, een verbeterde versie van de HTC One M8. Dit toestel zou een 5,5 inch scherm krijgen met een QHD-resolutie, waterdicht zijn en beschikken over een nog snellere Qualcomm-chip, de Snapdragon 805.

Nu is er een Taiwanese website die er zeker van is dat er ook een HTC One M8 Ace gaat komen, een goedkopere versie van de HTC One M8. Het gaat hierbij niet om de HTC One mini 2 die ook is afgeleid van de M8. Bij die HTC One mini 2 zijn de interne specificaties namelijk ook drastisch teruggeschroefd. De HTC One M8 Ace zou beschikken over identieke hardware, maar de behuizing zou gemaakt zijn van plastic in plaats van aluminium en de dubbele camera’s zouden zijn vervangen door een enkele camera van 13 megapixel.

De Ace zou vervolgens een stukje goedkoper moeten worden dan de normale M8 die een adviesprijs heeft van 699 euro. Hoeveel goedkoper de Ace precies zal worden is onduidelijk, de Koreaanse site meldt een prijskaartje van 14.500 Taiwanese dollars wat omgerekend zo’n 350 euro is. Dat klinkt alleen niet realistisch aangezien de HTC One Mini 2 met veel mindere hardware al 469 euro kost. Waarschijnlijk zal de prijs eerder rond de 500 of 550 euro komen te liggen, als het toestel al in Europa beschikbaar komt.

Eerder lekte de HTC One M8 Ace ook al uit, toen werd beweerd dat HTC de Ace wilden maken om beter te concurreren met de Samsung Galaxy S5. Een toestel van plastic is namelijk goedkoper om te maken dan een toestel van aluminium.