Maker Flappy Bird komt donderdag met nieuwe game

Abonneer je gratis op Techzine!

Dong Nguyen kon begin 2014 op veel aandacht rekenen dankzij het succes van zijn mobiele game genaamd Flappy Bird. De aandacht werd zelfs zo groot, dat Nguyen besloot de succesvolle game uit applicatiewinkels te verwijderen. Inmiddels is Nguyen klaar voor de lancering van een nieuwe game genaamd Swing Copters.

Nguyen toonde Swing Copters exclusief aan Touch Arcade. Op het eerste gezicht valt direct op dat Nguyen het grafische stijltje van Flappy Bird behoudt. Deze stijl heeft sinds de lancering van Flappy Bird veel andere ontwikkelaars geïnspireerd, zo ook bijvoorbeeld Timberman, waar Techzine onlangs een review over publiceerde.

In Swing Copters is het de bedoeling om zo hoog mogelijk te vliegen zonder geraakt te worden door hamers die heen en weer slingeren. Na verschillende pogingen wist Eli Hodapp van Touch Arcade een highscore van vijf punten te behalen.

Swing Copters zal gratis beschikbaar komen en voorzien zijn van een kleine advertentie. Als je de game leuk genoeg vindt, kan je ervoor kiezen om een klein bedrag te betalen zodat de advertentie wordt verwijderd. Het is nog onduidelijk op welke platformen Swing Copters beschikbaar komt, maar een debuut op Android en iOS lijkt een veilige gok.