1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondersteuning voor 4G was niet lang geleden voorbehouden aan de duurste smartphones, maar in 2014 worden dit soort toestellen steeds betaalbaarder. Ook LG doet mee aan deze trend en introduceert met de F60 een 4G-toestel met een prijs van 179 euro.

LG heeft de F60 voorzien van een scherm van 4,5 inch, waarop 480 bij 800 pixels worden getoond. Onder de motorkap is een quad-core processor te vinden, deze tikt op 1,2 GHz. Het is onduidelijk welke chipset gebruikt wordt, het gaat in ieder geval om een product van Qualcomm.

Verder is er 1GB werkgeheugen en 4 of 8GB opslagruimte, het is niet duidelijk of dit is uit te breiden middels een microSD-kaartje. Het hoogtepunt is echter de ondersteuning voor 4G-netwerken.

De camera’s van de F60 schieten beelden in 5 en 1,3 megapixel, de camera op de achterzijde beschikt ook over een flitser. LG voorziet de F60 van Android 4.4 KitKat, met daaroverheen de Optimus UI-skin. Ook biedt de F60 ondersteuning voor LG’s Knock Code-ontgrendelmethode.

De LG F60 is vanaf volgende week te koop in de kleuren wit en zwart. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een adviesprijs van 179 vastgesteld.