LG Display, de dochteronderneming van LG, verantwoordelijk voor de productie van beeldschermen voor onder meer televisies, computerschermen, tablets en smartphones heeft een nieuw goedkoper productieproces uitgerold om oprolbare AMOLED-schermen te maken, welke hoogstwaarschijnlijk hun intrede gaan maken in tablets.

Eerder dit jaar toonde LG al een prototype van een 18 inch scherm wat buigzamer was dan elk ander scherm van dat formaat. Nu laten insiders bij LG aan CNET weten dat het bedrijf een nieuw productieproces klaar heeft waarmee het oprolbare schermen kan produceren tegen lagere kosten. Daarnaast zou de techniek nu zover gevorderd zijn dat er schermen geproduceerd kunnen worden die volledig kunnen worden opgerold.

De belangrijkste aanpassing die LG Display heeft gedaan om de kosten te drukken is de aluminium draden in het scherm vervangen door koperen draden. Behalve het verlagen van de kosten zou hierdoor ook de schermresolutie toenemen. Grootste vraag is nu wanneer LG de eerste tablet gaat presenteren die je volledig kan oprollen.

Tot op heden heeft deze technologie alleen geleid tot curved televisies en de LG G Flex, een smartphone met een gebogen scherm. Een oprolbare tablet zou weleens een doorbraak kunnen zijn, met een volledig oprolbaar 18 inch scherm kan je pas echt een krant lezen maar kan je de tablet vervolgens ook goed opbergen.