Nederlandse lancering van Virtual Reality-bril Samsung pas begin 2015

Abonneer je gratis op Techzine!

De Samsung Gear VR zal niet meer in 2014 zijn opwachting maken in Nederland, zo heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigd. De Innovator’s Editon van de Gear VR is al wel in verschillende andere landen te koop.

Een reden voor het uitstellen van de Virtual Reality-bril voor de Samsung Galaxy Note 4 (review) wordt niet opgegeven door Samsung. Omdat de bril al in verschillende andere landen te koop is, is het niet aannemelijk dat er problemen aan de hardware zijn.

De Gear VR is een accessoire die aan het hoofd kan worden bevestigd. In de bril kan een Samsung Galaxy Note 4 worden geplaatst, waarvan het beeld wordt gebruikt om een virtual reality-beleving te creëren. Middels de bril kunnen bijvoorbeeld games worden gespeeld of interactieve ervaringen gecreëerd worden. Samsung heeft de Gear VR samen met Oculus ontwikkeld.

Eigenlijk zou de Gear VR vanaf deze maand te koop zijn in Nederland, het accessoire is in de Verenigde Staten bijvoorbeeld al wel verkrijgbaar. Samsung houdt het nu op een lancering in het eerste kwartaal van 2015. De Gear VR zal dan 199 euro kosten. Voor 50 euro extra levert Samsung ook een controller waarmee games gespeeld kunnen worden.