‘LG gaat met G4 direct concurreren met Galaxy Note-reeks’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er komen steeds vaker beweringen voorbij dat LG van plan is om de G4 uit te rusten met een stylus. Het Aziatische geruchtencircuit meldt dat de G4 de directe concurrentie aangaat met de Samsung Galaxy Note-reeks.

Vooralsnog is Samsung’s Galaxy Note-serie redelijk uniek: ondanks dat de productlijn inmiddels alweer dik drie jaar op de markt is, hebben concurrenten nog geen serieuze poging gedaan om een concurrent in de markt te zetten. Natuurlijk zijn er wel veel smartphones met grote schermen uitgebracht, maar de S Pen (stylus) van de Galaxy Note blijft vaak achterwege.

Met de LG G4 komt daar wellicht verandering in, als we Aziatische bronnen kunnen geloven. Opnieuw zijn er geruchten dat LG van plan is om de nieuwe smartphone te voorzien van een zogeheten G Pen, waardoor direct wordt geconcurreerd met de Galaxy Note.

Dit sluit ook aan bij de beweringen dat LG de G Pro-serie de nek omdraait. Toch moeten we een korreltje zout innemen met dit gerucht. Het zou ondanks de beweringen ook opnieuw om een variant van het vlaggenschip kunnen gaan. LG kwam bijvoorbeeld met een variant van de G3 met een stylus.

De LG G4 is volgens de laatste geruchten voorzien van een scherm van 5,3 inch met een Quad HD-resolutie en dunne bezels. Intern is een Snapdragon 810-chipset te vinden, naast 4GB werkgeheugen en 32 en 64GB opslagruimte. De camera schiet foto’s in 20,7 megapixel, waarschijnlijk is de sensor al onthuld door Sony.

Waarschijnlijk presenteert LG de G4 tijdens het Mobile World Congress in maart.