Microsoft heeft een applicatie voor Windows Phone uitgebracht, waarmee binnenkort toegang tot een vroege versie van Windows 10 voor smartphones kan worden verkregen. Tot op heden heeft de softwaregigant deze variant niet uitgebracht.

Met de Phone Insider-applicatie die in de Windows Store is verschenen kunnen ontwikkelaars waarschijnlijk binnenkort aan de slag gaan met Windows 10 voor smartphones. Het is voor Microsoft de bedoeling om via Phone Insider toekomstige testversies van software te verspreiden onder zogenaamde insiders.

Deze benaming gebruikt Microsoft ook voor mensen die vroege toegang hebben tot Windows 10, waardoor wordt vermoed dat Phone Insider bedoeld is om de volgende update van Windows Phone te testen. Met de lancering van Windows 10 wordt het mobiele besturingssysteem samengevoegd met het reguliere besturingssysteem.

Momenteel is het nog onduidelijk of er al ontwikkelaars zijn die toegang hebben gekregen tot Windows 10 voor smartphones. Hoewel de app al in de Windows Store staat, hoeft de verspreiding nog niet begonnen te zijn. Ook zal er op 21 januari een persconferentie zijn waarbij de consumentenversie van Windows 10 wordt getoond. Het is zeer aannemelijk dat daar ook een rol is weggelegd voor smartphones met Microsoft’s besturingssysteem, mogelijk gaat de verspreiding pas na dit evenement van start.

De Phone Insider-app is gratis te downloaden vanuit de Windows Store.