Eerste Ubuntu-smartphone volgende week verkrijgbaar in Europa

Abonneer je gratis op Techzine!

Canonical het bedrijf achter de het linux-besturingssysteem Ubuntu heeft zijn eerste smartphone op de markt gebracht. De eerste smartphone met daarop het Ubuntu-besturingssysteem voor smartphones. De smartphone draagt de naam Aquaris E4.6 Ubuntu Edition.

De eerste Ubuntu-smartphone is duidelijk geen high-end model, maar eerder een goedkoop instapmodel. Het toestel beschikt over een 4,5 inch scherm met een schermresolutie van 960 x 540 pixels. Aan de binnenkant is gekozen voor een quadcore MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz, deze wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Het toestel ondersteunt verder twee sim-kaarten en heeft aan de achterkant een 8 megapixel camera met LED-flitser en aan de voorkant een 5 megapixel-camera.

Het unieke aan dit toestel is dus duidelijk niet de hardware maar de software. Het Ubuntu smartphone-besturingssysteem probeert zich te onderscheiden van de bestaande mobiele besturingssystemen. Hieronder een filmpje van het besturingssysteem.

De Canonical Aquaris E4.5 Ubuntu Edition zal komende week beschikbaar komen via BQ.com voor 169,90 euro.