‘Afbeeldingen van Sony’s nieuwe vlaggenschip Xperia Z4 uitgelekt’

Abonneer je gratis op Techzine!

De bekende smartphone-lekker Onleaks heeft de hand weten te leggen op afbeeldingen van wat waarschijnlijk de Sony Xperia Z4 is, het nieuwe vlaggenschip van Sony. Wanneer Sony zijn nieuwe topmodel gaat introduceren is vooralsnog een raadsel wij gingen stiekem al uit van de IFA in Berlijn, maar dat lijkt nog te ver weg, de lancering van Sony’s nieuwe vlaggenschip lijkt nabij.

Op de afbeeldingen is duidelijk een high-end toestel van Sony te zien en waarschijnlijk gaat het dan ook om de opvolger van de Sony Xperia Z3 (review), de Sony Xperia Z4. Sony heeft ervoor gekozen zijn nieuwe vlaggenschip niet tijdens het Mobile World Congress te introduceren, het bedrijf heeft de strategie aangepast en gaat minder snel zijn vlaggenschip vervangen, voorheen deed het dat elke zes maanden.

Daarmee leek iedereen er vanuit te gaan dat Sony gewoon jaarlijks een nieuw vlaggenschip zou uitbrengen en dat zou betekenen dat de Sony Xperia Z4 in september tijdens de IFA in Berlijn zou worden gepresenteerd. Dat strookt alleen niet helemaal met de afbeeldingen die nu zijn uitgelekt, dat is wel erg vroeg voor een toestel dat pas over zes maanden zal verschijnen, daarmee lijkt Sony dus niet te gaan wachten tot de IFA. Grote vraag is wanneer de Xperia Z4 dan wordt gepresenteerd.

De Sony Xperia Z4 is wederom een doorontwikkeling van het vorige vlaggenschip, het toestel beschikt wederom over afgeronde zijkanten. De USB-poort heeft geen afdekklepje meer, iets waar Sony al eerder afscheid van heeft genomen bij andere toestellen, dat is namelijk niet meer nodig om een toestel waterdicht te maken. Zolang gebruikers het toestel maar niet opladen en gelijktijdig in een bak met water gooien.

De Sony Xperia Z4 is wederom niet het aller dunste toestel maar is ook zeker niet enorm dik. Ook is nog steeds de fysieke camera-knop aanwezig. De behuizing van het toestel is ook opnieuw grotendeels gemaakt van glas. Qua uiterlijk komt Sony niet echt met een verrassing, het bedrijf gaat ook niet mee in de trend van Apple en Samsung om een vingerafdrukscanner toe te voegen.

De belangrijkste vernieuwing van de Sony Xperia Z4 moet waarschijnlijk van de specificaties komen, waarschijnlijk kiest Sony wederom voor een 5,2 inch-scherm, belangrijkste vraag daarbij zal zijn of het scherm een QHD-resolutie krijgt van 2560 x 1440 pixels of dat Sony vasthoudt aan Full HD 1920 x 1080 pixels. Wij vermoeden het eerste. Aan de binnenkant is ongetwijfeld gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Op de achterzijde is waarschijnlijk een 20,7 of een 21 megapixel camera aanwezig.