Tag Heuer maakt samen met Intel een Android Wear-smartwatch

Abonneer je gratis op Techzine!

Tag Heuer is het eerste gerenommeerde Zwitserse horlogemerk dat een smartwatch durf te maken. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met Intel en zal gebruik maken van Android Wear. Grote vraag is natuurlijk hoe Tag Heuer zich denkt te gaan onderscheiden van de concurrentie.

Op de horlogebeurs Baselworld in Zwitserland heeft het grote horlogemerk Tag Heuer bekendgemaakt dat het met een smartwatch op de markt komt, wanneer precies is nog niet bekendgemaakt. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met Intel, dat bedrijf moet een chip gaan leveren dat het horloge van rekenkracht voorziet en daarnaast ook een lange accuduur kan bieden. Dit zal ook meteen de eerste of een van de eerste smartwatches worden die gebruik maakt van een Intel-chip.

Verder zal Tag Heuer gebruik gaan maken van Android Wear, De grote vraag is natuurlijk hoe Tag Heuer zich denkt te gaan onderscheiden van de huidige smartwatches in de markt. Fabrikanten hebben al openlijk geklaagd over de beperkte aanpassingsmogelijkheden van Android Wear. Vooral voor een bedrijf als Tag Heuer zal dat mogelijk een drempel zijn.

Voor de mensen die het merk niet kennen, het is een van de luxere horlogemerken met prijskaartje die beginnen bij enkele duizenden euro’s. Tag Heuer is een onderdeel van modegigant LVMH dat ook eigenaar is van merken als Dior, Dom Pérignon, Loewe, Louis Vuitton en Sephora. De smartwatch van Tag Heuer zal onder een bepaalde groep mensen zeker populair kunnen worden, maar zal niet op de grote massa gericht zijn. Wel zal de duurdere Apple Watch moeten concurreren met de smartwatch van Tag Heuer.

Nu zal ook snel duidelijk worden of alle bestaande smartwatch-fabrikanten een lesje horloge maken gaan krijgen van dit bedrijf. Zeker op het gebied van design mogen we best hoge verwachtingen hebben.