Sony presenteert nieuw vlaggenschip Xperia Z4

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft vandaag zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd in Japan. De Sony Xperia Z4 lijkt enorm veel op zijn voorganger maar is iets dunner en lichter. Het schermformaat is nog steeds 5,2 inch en beschikt nog over een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De grootste wijziging vinden we aan de binnenkant waar nu een Qualcomm Snapdragon 810-chip is te vinden in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit.

Waarom Sony het toestel alleen in het thuisland heeft gepresenteerd en nog niet daarbuiten is nog onduidelijk. We hebben Sony dan ook om een reactie gevraagd.

De innovatie die Sony in de Xperia Z4 heeft gestoken is minimaal, het toestel is met een dikte van 6,9 mm wel weer een stukje dunner, ook het gewicht is met 144 gram wat minder. Qua ontwerp is het toestel echter exact hetzelfde als de Xperia Z3. Nog steeds een metalen zijkant met glas aan de voor- en achterkant. De hoekjes zijn gemaakt van plastic omdat die vaak butsen moet opvangen en dan is plastic net wat buigzamer dan glas en metaal waardoor het toestel minder snel beschadigd raakt.

Net als in de Xperia Z3 beschikt de Xperia Z4 over een 20,7 megapixel camera, aan de voorkant heeft de camera een upgrade gekregen en beschikt het toestel over een 5,1 megapixel camera. Sony houdt ook nog steeds vast aan zijn water- en stofdichtheid en is het toestel in staat om HiRes-audio af te spelen.

De Sony Xperia Z4 verschijnt rond de zomer in Japan, in de kleuren koper, zilver, wit en zwart. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt. Wel dat het toestel is voorzien van Android 5.0 en de laatste versie van Sony’s eigen Android-skin.