Samsung gaat op de achterkant van zijn vrachtwagens grote televisieschermen plaatsen waarop de weg te zien is die voor de vrachtwagen ligt en waarop dus ook tegenliggers zijn te zien. Het doel is om de verkeersveiligheid te verhogen, maar het is indirect ook goede reclame voor Samsung.

In Nederland is het toevoegen van televisieschermen op de achterkant van vrachtwagens een leuke bijkomstigheid, maar voegt het niet heel veel toe aan de verkeersveiligheid. Iedereen die weleens in landen als Argentinië, Australië of de Verenigde Staten op de weg heeft gezeten, weet dat er soms eindeloos lange tweebaanswegen zijn waar het inhalen van een vrachtwagen redelijk gevaarlijk kan zijn, Je kan vaak niet goed zien of er tegenliggers aankomen en veel ruimte om in te halen is er niet.

Daar heeft Samsung nu een oplossing voor bedacht, door vier televisieschermen op de achterkant te plaatsen en een camera aan de voorkant van de vrachtwagen, kan op de schermen het beeld voor de vrachtwagen worden getoond. Hierdoor is goed te zien of er tegemoetkomend verkeer aan komt en wanneer het veilig is om in te halen.

Het bedrijf heeft al testen gedaan in Argentinië omdat daar veel verkeersdoden vallen en daar lijkt het goed te werken. Voor Samsung is het daarnaast ook reclame voor zijn televisieschermen. Het bedrijf zal alleen ook goed moeten kijken hoe het ervoor kan zorgen dat de schermen niet worden gestolen.