Qualcomm-topman hint op verliezen Apple als klant voor LTE-modems

Abonneer je gratis op Techzine!

Qualcomm heeft tijdens de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het er rekening mee houdt dat het een grote klant gaat verliezen. Op vragen hierover werd al snel gerefereerd aan de LTE-modems die het bedrijf produceert en niet de mobiele processoren. De grootste klant voor LTE-modems bij Qualcomm is Apple en het gerucht gaat al even dat Apple zou kiezen voor een nieuw Intel LTE-modem.

Alles bij elkaar is het een optelsom van uitspraken en geruchten, want Qualcomm kan op dit moment nog niets bevestigen aangezien het over een nog aan te kondigen Apple-product gaat. Qualcomm is door de samenwerking gebonden aan geheimhouding. De afgelopen jaren heeft Qualcomm steeds het LTE-modem geleverd aan Apple voor zijn iPhones, maar daar komt nu waarschijnlijk een eind aan.

Apple zou naar verluidt hebben gekozen voor het Intel XMM 7360 LTE-modem. Intel zou meer dan 1000 werknemers hebben ingezet in de ontwikkeling van dit modem dat moet voldoen aan de CAT 10-specificatie. Het LTE-modem van Intel zal in staat zijn om 29 LTE-kanalen te benutten en tot drie maal carrier aggregation waardoor de maximale doorvoersnelheid omhoog kan naar 450 Mbit/s. Het topmodel van Qualcomm dat op dit moment wordt gebruikt in de iPhone 6S haalt maximaal 300 Mbit/s.

Eigenlijk wil Qualcomm met zijn uitspraken de aandeelhouders waarschuwen dat de omzet uit LTE-modems zal gaan dalen.